Маестро Красен Иванов - носител на званието "Почетен гражданин на град Разград"

Маестро Красен Иванов - носител на званието "Почетен гражданин на град Разград"

ТМЦ-Разград поздравява маестро Красен Иванов за високото отличие „Почетен гражданин на град Разград”, с което бе удостоен на тазгодишната официална церемония по повод празника на града.
Маестро Красен Иванов завършва Българска държавна консерватория в класа по хорово дирижиране на проф. Димитър Русков. Дипломира се с отличен успех по специалността оперно-симфонично дирижиране в класа на проф. Иван Бакалов. През лятото на 1982год. специализира оркестрово дирижиране във Ваймар - Германия при проф. Ролф Ройтерс. По-късно (1986-87г.) специализира в Московската консерватория "П. И. Чайковски" в класа по оперно-симфонично дирижиране на проф. Генадий Рождественски. От 1979 г. Красен Иванов е диригент на Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов". Бил е диригент на Бургаска и Шуменска филхармонии. От 1995г. и до днес е диригент и на хор "Железни струни" към НЧ "Развитие 1869" - Разград.
През 2004 г. е удостоен с наградата на Община Разград "Никола Икономов", а през месец юни, 2005г. - със "Златна лира" от Съюза на българските музикални и танцови дейци.
През годините Красен Иванов работи упорито и всеотдайно за съхранението и развитието на музикалната традиция на Разград.
Желаем му здраве и нови успехи на професионалното поприще!
(използвани са снимки на E-razgrad и Регионален исторически музей Разград)
Всички новини