Кметът на Разград честити 70-годишния юбилей на Драматичен театър „Антон Страшимиров“

Кметът на Разград честити 70-годишния юбилей на Драматичен театър „Антон Страшимиров“

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев връчи поздравителен адрес на директора на Театрално-музикалния център – Разград Теодор Мадолев, във връзка със 70-годишнината на Драматичен театър „Антон Страшимиров“. Това се случи днес, 17 октомври, по време на честването на кръглата годишнина.
„Юбилеят на тази културна институция е важна дата за града и за цялата Община, тъй като Разград успя да запази и съхрани и в най-трудните години това средище на изкуството и културата. Пожелавам Ви дълги години нестихващ устрем и творческо вдъхновение. Продължавайте да увличате в театралното изкуство хора от всички възрасти, създавайте атмосфера и духовен пристан за своята публика.“, пожела в приветствието си градоначалникът.
Юбилеят на културната институция бе отбелязан с премиера на спектакъла „Нестинари” - с режисура, музикално оформление, сценография и костюми: Димитър Димитров, хореография: Стефания Георгиева
Община Разград по повод честването посвети на ДТ „Антон Страшимиров“ изложба с фотографии от архива на Стоян Сертев „Едно незабравима епоха от театъра, преживяна в черно и бяло“. Тя е експонирана във фоайето на театъра.
Всички новини